вівторок, 3 березня 2020 р.

Педагогічна паралель для вихователів старших груп закладів дошкільної освіти та вчителів перших класів школи


«Забезпечення наступності змісту дошкільної та початкової освіти: інноваційні аспекти побудови освітнього процесу в закладі дошкільної освіти та початковій школі» - під такою назвою відбулась Педагогічна паралель для вихователів старших груп закладів дошкільної освіти та вчителів перших класів школи, організована методичним кабінетом управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради  в рамках співпраці Дунаєвецької міської, Дунаєвецької селищної та Смотрицької селищної ОТГ.
Учасників паралелі зустрічали Дунаєвецький   ЗДО «Дзвіночок» та  Дунаєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.  Дунаєвецької селищної ради.
Теоретичний модуль включав питання «Формування  життєвих компетентностей і готовності до систематичного навчання в Новій українській школі старшого дошкільника» (Г.Давиденко, методист МК), «Формування ключових компетентностей на уроках читання в  НУШ» (В.Заторжинська, методист МК).
Під час практичного модуля учасники переглянули спеціально організовану діяльність з дітьми старшого дошкільного віку по формуванню мовленнєвих компетенцій «Подорож до цирку» (Л.Коркулова, вихователь старшої групи ЗДО) та урок  навчання грамоти у 1 класі на тему «Звук Ф, позначення його буквою «еф». Письмо рядкової букви  «еф», складів, слів з нею» (М.Гіджеліцька, учитель1 класу ЗОШ І-ІІІ ст.)
Дидактичний тренінг «Використання ігрових методів та прийомів на заняттях з грамоти у старшій групі ЗДО» провела І. Доротюк, вихователь ЗДО №3 «Берізка».
Педагоги ЗДО та ЗЗСО взяли участь у навчальному  тренінгу  «Використання кубиків ЛЕГО на заняттях з навчання грамоти у 1 класі НУШ», який організувала О. Монастирська, учитель 2 класу .


Немає коментарів: